Enkel matlagning men otroligtsmakrikt och gott. Ja, det var gårdagens middag hemma hos oss. Lax i alla dess former är en stor favorit hos mig men att göra den i ugnen är nog godast
Blanda pepparkorn, ingefära, kajennpeppar, muscovadosocker och smulat flingsalt. Rör i rom. Lägg den sedan med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper
Snabbgrava laxen innan den åker ini ugnen och du får en ovanligtsaftig och smakrikfiskfilé. Lägg till den goda gräslökssåsen och fredagskvällen är räddad – eller semesterkvällen, eller festkvällen…
Nu är långfredagen här med strålande sol, klarblå himmel och nästan vindstilla. eller inte. Vi gjorde i alla fall ett litet städryck nu på morgonen så får vi gå ut i det fina vädret efter lunch
4 laxfiléebitarsaltas och peppras och ugnsbakas på 225 grader i 10 minuter. Ta ut formen och tillsätt3 dl grädde1,5 msk sambal oelek2 msk chilisås2 msk sweet chilisåssvartpeppar och örtkryddorsom blandas ihop och hälles över och ugnsbakas iytterligare 10 minuter. 4 laxfilée. 10 minuter. 2 msk chilisås. 2 msk sweet chilisås. 10 minuter
Hoppas ni mår bra. Har själv en hektisk vecka med massvis av jobb. Tur att man trivs på sitt arbete. Har arbetat där länge och kan prioritera rätt saker o få till ett någorlunda flyt när det samlas på hög
Denna gudomligt goda rätt provade jag ikväll och blev såld direkt. Även detta recept kommer från PT-Malin, hon är fantastisk Scrolla ner för recept
En kan ju inte äta julbord varje dag, men julens godsaker lyckas ändå smyga siginimin laxrätt. Härlig kryddpeppar, ingefära, mandlar och apelsin - det piggar upp, eller hur
I dag blir det ytterligare en tjejdag hemma, för Ida och Olivia är fortfarande sjuka. Men i dag tror jag att jag och Ida ska försöka oss på en kort promenad för att få litefrisk luft och för att lindra vår rastlöshet lite
Vad är det här för vinter. Vädret den här vintern har varit…. konstigt. I fredags efter jobbet promenerade jag hem över isvägen och det här var helt gudomligt
En riktigt god smörgåstårta kan vara bland det godaste som finns. När den dessutom är glutenfri och snål på kolhydrater kan det ju knappast bli bättre eller hur
Lokala Delikatesser Som Du säkert märkt, tycker jag mycket om den lokala maten. Både när jag är här hemma och utomlands, så försöker jag använda så mycket som möjligt av traktens råvaror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.