Nu var det ett tag sen jag gjorde något medkycklingklubbor eller kycklingben. När jag öppnade frysen i morse för att se och bli inspirerad av det som fanns så hamnade kycklingbenen direkt i blickfånget
Strimla kycklingfilé, lök och paprika. Tillsätt Fajita Spice Mix Original, sänk värmen till medel. Stek kycklingen gyllenbrun i en riktigt het panna och tillsätt sedan lök och paprika
Skär kycklingen i tärningar och stek tillsammans med smör och lagerblad i en stekpanna. Tillsätt kryddorna och pressad vitlök när vätskan från kyckling gått bort
Lägg kycklingen i laken, bind ihop med hushållssnöre. /BoelJag är inte världens fan av potatisgratäng, men med äkta smör, vispgrädde och vitlök, tycker jag inte att det kan misslyckas
Skölj kycklingen utvändigt och invändigt samt torka den någorlunda torr med hushållspapper. Smält smör och blanda med olivolja, soja, salt, svartpeppar och hackad rosmarin i en kastrull
Bryn kycklingen runt om i en gryta med smör. Skala och hacka lök och vitlök och lägg i grytan tillsammans med ingefära, kardemumma, koriander, paprikapulver, lagerblad, kanelstång och krossade tomater
Servera kycklingenmed ris, gurkyoghurt, limeklyftor och gärna ett gott bröd. Kryddig god kyckling som blev bra till slut trots att Leif hade lite problem längs vägen
Klä ett ungssäkert fat med aluminium folie och lägg kycklingbitarnamed skinn sidan upp. Krydda med garam masala, gurkmeja, chilipeppar, farinsocker och salt , rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.