Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Saftiga, syrliga citronrutor. Citronkrämen är lös när den är färdig men den stelnar efterhand Använd en tesil till att pudra rejält med florsocker ovanpå
Servera med lättvispad grädde. 1Riv mandelmassan fint och blanda ner den i smeten, lite i taget medan du rör, se till att den inte klumpar sig. 1Häll smeten i en bröad rund form med avtagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. 1Ta ut kakan och pudra med florsocker
Krossa vitlöksklyftan, blanda med finhackade myntablad och lite salt till en pasta. Tillsätt yoghurt och majonnäs, blanda och smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft
Lägg palsternackorna i en ungsfastform med snittytan upp. Servera med potatismos och haricot verts. En av mina husgudinnor på kokbokshyllan är Donna Hay som av någon outgrundlig anledning inte slagit särskilt stort i Sverige
Lägg kycklingen i laken, bind ihop med hushållssnöre. /BoelJag är inte världens fan av potatisgratäng, men med äkta smör, vispgrädde och vitlök, tycker jag inte att det kan misslyckas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.