Lunch på Tommy Myllymäkis Julita Värdshus. Jag glömde nästan bort att jag skulle visa er bilder från vår lilla utflykt till Katrineholm som vi gjorde förra helgen för att besöka Julita Wärdshus
Nu driver han Långbro Värdshus och är ordförande i föreningen Årets Kock. Det här receptet har sitt ursprung i en fiskkokbok och upphovsmannen är Fredrik Eriksson som har vunnit Europamästerskap i matlagning
Den här typen av mat får mig att tänka restauranger eller värdshus inhysta i någon gammal herrgård på landet där man inte har låtit sig påverkats av de senaste trenderna
Eftersom vi snart ska ut och äta middag på Långbro Värdshus så ville vi äta en lite lättare lunch men man blev rätt mätt ändå eftersom det var potatis, kassler, lök och champinjoner i omeletten och fetaost och nötter i salladen
Grundreceptet till den här blomkålssalladen fick jag av kocken på Långedrags värdshus, var liksom bara tvungen att få med mig det hem eftersom det var så galet gott
Den trevlige kocken Petter Danielsson från Långbro värdshus, en av kockarna bakom dessa ljuvliga rätter, tipsade mig att köpa en fransyska och själv tillaga dessa rätter
Planerna var att vi äntligen skulle gå på Långbro Värdshus och äta middag men en vän. Det är med blandade känslor man sitter här den sista semesterdagen
Jag har också funderat en del på Julia et Julie den senaste tiden, eller, fransk mat i allmänhet och Boeuf Bourgignon i synnerhet är något jag tänker på rätt ofta
Vi satt på Lisebergs Värdshus och fick både förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Jag har sagt det innan och säger det igen, matbloggar är bästa inspirationen
Det sägs att namnet uppstod i glädjekvarteren i Neapel där rätten serverades på många värdshus. Vi bestämde oss för att äta pasta och då tog jag fram den italienska kokboken och hittade detta recept
I juryn ingår ett 20-tal av Sveriges mest meriterade kockar, bland andra Karin Fransson, Hotell Borgholm, Borgholm, Björn Frantzén, Frantzén och Lindeberg, Stockholm, Malin Söderström, Moderna museet, Stockholm, Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg, Anders Vendel, Vendel Restauranger, Malmö, Henrik Norström, Lux Stockholm, Stockholm, Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm, Ulrika Bengtsson, Roger Smith, New York, Magnus Ek, Oaxen, Mörkö och Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Stockholm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.