Frityrsmet. 22 oktober 2016 @ 11. 55. Ett gammalt recept som jag förde över från en gammal receptsamling. 2,5 dl vetemjöl5 msk maizenamjöl1½ tsk bakpulver 2 1/3 dl vatten2 msk jordnötsolja (jag brukar ta majsolja)¼ tsk salt
Vispas ihop och får dra en stund. Doppa det som ska friteras (texräkor eller bananer) i smeten och släpp ner i oljan (ca 5-7 dlrapsolja el kokosfett, ca 180 grader, mät med hushållstermometer), ca3 stycken samtidigt går bra att hålla reda på
Jag föredrar friterad kyckling med ganska tunn deg så detta passade mig alldeles utmärkt. Föredrar du tjockare frityrsmet runt kycklingen så kan du prova att addera mer mjöl för att få smeten tjockare
Frityrsmet. Frityrsmet. Doppa ostbollarna i frityrsmeten och sist i panko eller ströbröd. Frityrsmet. Är det nån mer än mig som älskar chili cheese bollar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.