Blanda ner ägget och hälften av mjölken och rör till en slät smet. Idag gjorde jag våfflor ala Tommy Myllymäki, smarriga värre med drottningsylt och grädde
Idag kommer mitt bidrag till firandet, så Du kan förbereda våfflorna. Det är ett både gott och nyttigt recept på våra traditionella våfflor, hämtat ur min kokbok LCHF för seniorer
Rör tills det blir en jämn smet. Jag blir så lätt påverkad av alla temadagar för jag blir alltid sugen på våfflor när våffeldagen närmar sig och man ser våfflor överallt
Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl och rör till en slät smet. I vårt våffeljärn fick vi ut 10 st våfflor. Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, ca 37 grader. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner den i smeten och låt den vila i ca 20 min. Värm våffeljärnet, pensla det med lite smält smör och grädda våfflorna i 3-5 min
Gör du smeten kvällen innan så kan du äta nygräddade våfflortill frukost. Det här är våfflor som inte är frasiga, men gott smakar dem och enkla att göra är de också
Du måste visserligen ha ett speciellt våffeljärn som är till för just Belgiska våfflor. Separera äggvitorna från äggulorna, se till att det inte kommer någon äggula alls i äggvitan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.