Våga pröva någonting nytt. Speciellt nu i begynnande hösttider, med kyliga morgnar och lite kallare väder är det extra gott med någonting varmt på morgonen
För något år sedan låg det snö i Göteborg från november till april så sett ur den synvinkeln är det väl inte mer än rätt att vi får ett par omgångar snö till innan våren kommer på riktigt
När jag skulle bestämma mig för vilket recept jag ville ha till veckans "ur arkivet" där jag plockar fram gamla recept och visar er igen, visste jag inte riktigt vilket jag skulle välja
Jag såg ett inspirerande inslag på nyhetsmorgon för ett tag sedan, där en kvinna pratade just om att våga byta ut mjölet i bullarna mot ett grövre, även när barnen skulle smaka, och om hur barn ofta reagerar mer positivt på sådant än vi vuxna tror
Jag har insett att vi måste börja tömma ur frysen på riktigt nu. Nu har jag tänkt mig att åtminstone plocka något ur frysen två dagar i veckan (och försöka hålla mig från att fylla på)
I många år har jag hört att det bästa sättet att kärna ur dem är att halvera dem, hålla halvorna över en skål och slå på skalet med baksidan av en sked
Gröpa ur, röra fyllning och lägg i dom får ni själv göra, men det ska ni nog klara av. Fyllda tomater20 små tomater (välj inte cocktailtomater, de är för små)1 dl crème fraiche1 tsk olivolja½ dl finhackade provensalska kryddor (finns i frysdiskarna)1 vitlöksklyfta1 dl riven parmesanostSkär av toppen på tomaterna och gröp ur dom
Under den kursen åt jag lamm för första gången i mitt liv. Men se till att våga prova lammet också. När jag började läsa kostvetenskap på GU 2006 var en av de första delkursernaMatkultur med matlagning. Ta ut kotletterna i rumstemperatur ca 30 minuter före tillagning. Ekologiskt, Frukt och grönt, Grönsaker, Kött, Kost, Lamm, Mat, Matkultur, Matlåda, Må bra, Middagstips, Näring, Protein, Provsmakat, Recept, Våga prova 4 portioner 4-6 lammkotletter (beroende på storlek)
1. Dela granatäpplet i mitten. 2. Vänd granatäpplet så du har köttet mot handflatan. 3. Banka med en stor sked eller skaftet på en kniv så kärnorna töms från äpplet
Jag vet inte hur ni andra jojo-bantare tänker men jag har fått nog och tänker sluta sträva efter det “smala idealet” med olika dieter och mirakelkurer som ändå inte fungerar eftersom jag ändå inte kommer att äta endast kött och fett resten av livet
Vurmat. Och på den tionde minuten ska ni skrapa bearnaisen av er köttigaste kebabpizza med pommes, och hålla en fettfest inför burkananasen, er Gud, under sju tuggor
Vi skålade för underverket och åt lustiga små ostkuber från Ritorno, avnjöt en enkel räksallad och köttade i oss en av Östgötavännerna bortskänkt lammbog vilken jag bräserat i rödvin och serverade med ugnstekta godsaker, sky och yoghurtsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.