Sockerkakor och mjuka kakor. Tysk vallmokaka med smörig och spröd smultäcke. 08 Oktober 2017. Ändå sen vi var på genomresa i Tyskland i somras och tog av från motorvägen in mot landet och hamnade på ett sagolikt litet ställe för att ta en bit mat och såg deras kakbuffé, har jag tänkt på vallmokaka
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker tills smeten blir vit och pösig
Tänk dig följande scenario. det blåser och pissregnar ute, sommarsolen har sedan länge gått i ide, du kryper upp i soffan med filtar och kuddar, tänder värmeljus och en mysfaktor börjar infinna sig
1. Rosta vallmofröna lätt i en torr stekpanna. Rör om hela tiden, så att inte fröna bränns. 2. Vispa samman matfett och farinsocker tills det är pösigt
Vissa dagar kräver kakbak. I synnerhet sådana som skulle ha tillbringats i trädgården med vårsådd, solsken och kaffetermos - men istället regnar bort utan skymten av en enda liten solstråle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.