Sist jag bakade vaniljbullar var det på våning två i "det stora huset" här i Oslo. Om ni läst sen tidigare vet ni att jag bakade dem på ett mycket spartanskt vis
För närvarande jobbar jag på två nya böcker, varav den ena är en uppföljare till Baka Glutenfritt och den andra är en bok med kostråd och där alla recept är grlutenfria, mjölkfria och utan vitt socker
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
En nötbotten fylld med jordnötssmör och toppad med mörk choklad (helst sockerfri) som jag senare bytte mot sockerfri chokladsirap (finns att köpa hos Gymgrossisten)
Servera den vegetariska kalopsen med en klick äppelsallad påtoppen. Funkar för mig, men har googlat runt lite och sett flera vegetariska recept på kalops med sojagrytbitar i
Nu körde jag på avklippta grillpinnar, Och det fungerar utmärkt det med. Givetvis kan man smaksätta dessa, men det är inget jag valde att göra (förutom med lite vaniljpulver, vilket jag alltid tycker gör smaken mer rund och mjuk)
När kakan är kall och dags att ätas så skär i rutor och sikta florsocker över. Jag pytsade också i lite vaniljpulver men nästa gång ska jag testa med kardemumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.