Pajskal. Rör ihop rumsvarmt smör med resten av ingredienserna. Låt degen ligga i kyl under någon timme. Tryck sedan ut den i ett pajform och förgrädda i ugnen på 200 grader i ca tio minuter
Äppelgrottor eller äppelgömmor är nog bland det bästa som finns när man vill bjuda på något gott och har en hejdundrandes massa äpplen men inte så mycket tid, eller om man får oväntat besök så är detta gjort i ett nafs
Tänkte att jag skulle dela med mig av ett bra recept på äppelmuffins. Jag gillar bäst när man får äppelbitarna i mitten av muffinsen, som en grotta av smaskigheter liksom
Blåbärssylt är både gott på smörgåsen och på pannkakorna och varför inte ha lite din morgonyoghurt, ett perfekt sätt för att göra din egna naturliga blåbärsyoghurt istället för att köpa en färdig variant som oftast får sin smak och färg av andra saker än just blåbär
Så jag tänkte bjuda på de här nöt- och vaniljdoftande energibarsen. Det är måndag igen och kanske behöver du lite extra energi inför veckan som ligger framför
Äppel och kanel är och kommer alltid att vara en av de bästa och mest klassiska smakkombinationerna. I de här småkakorna har jag använt just den smakkombon och resultatet blir riktigt smarriga kakor med smak av just äppel och kanel
En liten variation på hallongrottor. Väldigt lyckade - och går snabbt att göra. 200g Smör1dl Strösocker3½dl Vetemjöl1msk Kanel1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerÄppelmosSätt ugnen på 200 grader
) Vaniljdoftande scones Ingredienser 3 dl mellanmjölk 100 gram smör 7-8 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 3 tsk vaniljsocker 1 dl färska eller frysta bär (sockra gärna bären innan med två msk socker ) Gör så här
I fredags var vi på bussresa till Tyskland. Lite shoppning på Calles i Heligenhafen. Jag tycker om att åka buss men det tar kål på mig att stiga upp kl 04
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.