1 Ingredienser
0,5 l jordgubbar 4 portioner vaniljglass Marinad: 1 dl strösocker 1,5 dl rosévin Skriv utGör så här: Blanda strösocker och 1 dl rosévin i en kastrull. Koka upp och låt reduceras tills ca häften återstår. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt ytterligare 0,5 dl rosévin.
Dela jordgubbarna till mindre bitar och låt marineras i rosémarinaden i minst 30 minuter.
Servera jordgubbarna med vaniljglass och ringla över rosémarinaden.
Mixa såsen med en stavmixer, red av med maizena och smaka av med salt. Gräddsås med kantareller. Tillsätt lök, kryddor, älgfärs, ägg, grädde och dijonsenap i bunken
Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt och peppar. Nagga med en gaffel. Gör pajdegen genom att arbeta samman vetemjöl, salt och smör, tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg
Börja med att laga ett potatismos. Tillsätt vitt vin, grädde, crème fraiche, hummerfond, chilisås, dijonsenap, hackad dill, paprikapulver och cayennepeppar
Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt. T-bone steak. Medium. Servera med primörer, grillad blomkål, salsa verde eller rödvinssmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.