Häll socker och vatten i en kastrull, koka upp påmedelhög värme och låt sockret lösas upp. Har du ingen stektermometer så släpp ner en brödbit i oljan - om det omedelbart bildas bubblor runt brödbiten är oljan varm nog
Då var det enkelt att välja vaniljglass gjord påljust muscovadosocker som bas. Fördelen med att ha kommit ur rutinerna en smula, var att jag faktiskt upptäckte ett knep som jag aldrig kommit på om jag varit mitt gamla vanliga glass-jag
Pannacottan med sin smak av len kola samt lite knäckiga nötter på toppen. )Receptet på pannacottan har jag hittat på den superfina bloggen Bara en kaka till
1Täck över degen med en bakduk och låt den jäsa i cirka 30 minuter. 1Sätt ugnen på 200 grader. 1När de är klara, ta ut dem och låt dem svalna på galler
Stek brödet hastigt på båda sidor i smöret. Det gör du lätt gör med hjälp av två skedar du doppar i varmt vatten medan du formar moussen som ägg mellan skedarna
På bokrean köpte jag Karin Franssons kokbok "Fågel, fisk och grönt". Karamelliserade endiver med apelsinsmör, rostade valnötter och saint agur spelade huvudrollen i gårdagens middag
De har vänligt nog godkänt att jag delar med mig från boken. vaniljglass. I synnerhet inte på sommaren och något mer gångbart än glass att bjuda påpå kalas är väl svårt att hitta
Smaken ska vara mild och absolut inte sur, och om du vrider bunken snabbt ett fjärdedels varv med ett litet ryck ska kanten på poolishen kollapsa en aning
vänta gärna tills valnötterna har svalnat så att det inte blir som klister på tången. Jag gjorde med Agavesirap och upptäckte att det behövdes avdunsta mycket vatten innan effekten kom till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.