Navarin d’hiver medpomerans. Men med lite mer pepparstuns i smaken än kålroten var de precis vad jag kände för till helgens gryta, och så hade jag fina skivor KRAV-lammbog från Erikstorps lamm
Det är kryddat medpomeransskal, anis, fänkål och kummin. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Detta bröd är bakat med vetesurdeg. Jäskraften blir bättre vilket gör dina bröd högre, saftigare och luftigare – jämfört med det traditionella vetemjöl som hemmabagarna hittills varit hänvisade till
Rör samman filmjölk, sirap, pomerans och smör. Sätt ugnen på 120°C varmluft (eller 160°C, om du inte har varmluftsugn) och klä två brödformar (1,5-2l) med bakplåtspapper. 5 msk pomerans (malen)
Stryk vörtbröden direkt när de kommer ut från ugnen med blandningen så får den en fin, glansig yta. 1 msk pomerans. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 60 minuter till. Ta 10 g potatismjöl och red ut med 50 g vatten. 1 msk pomerans
Kristihimmelsfärdsdagen firar vi med att grilla nånting alldeles extra, träkolsgrillad ankbröst. Till det serveras ugnsbakad potatis med gyllene yta, en god gräddsås med cointreau, en spännande krydd-mix att strö på och krispiga ångkokta sugarsnaps
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.