Hej och godkväll alla fina. Hoppas ni haft en fin torsdag. Min har spenderats till störst del på jobbet där det varit väldigt stressigt även idag, men det går det med
Ibland är jag extra glad att jag bor i fiskstaden Göteborg. Idag köpte jag riktigt billig sejfilé i min affär, stora tjocka filéer som passade till vilken festmåltid som helst
Jag har aldrig varit särskilt förtjust i kallt kaffe. Eller rättare sagt, det enda kalla kaffe jag smakat är bortglömda rumstempererade slattar, det har inte varit så gott och det har fått mig att avstå från islatte och andra kalla kaffedrinkar
The post Varför bör man blötlägga frön och nötter. Mer näring med blötlagda nötter. De flesta av oss vet att det är nyttigt att äta nötter, men visste du att den mesta näringen går förlorad om du inte blötlägger nötterna först
Varför krångla till det. Jag vet ändå vad det godaste grönsakstillbehöret är. Jag vet att en lchf-are blir bäst på att tillaga blomkål, för vi gör det hela tiden
Sätt ugnen på 150 grader. Skölj av fisken i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Lägg den i en osmord ugnsform och ställ in den i ugnen i 4-5 minuter
Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med
Att vi bryter en sådan trend är oerhört viktigt. Att omsätta en kalori ren glukos (socker) kräver nästan ingen energiåtgång i kroppen, medan att omsätta en kalori grönkål kräver en ansträngning av kroppen – energi (kalorier) går åt vid förbränningen och nedbrytningen
Foto. Rita Ca 361 kcal/ port med ris Ca 126 kcal/ port utan ris 4 port 500 g torsk eller sej citronpeppar 1 msk olja Grönsaksris 600 g kokt ris 1 msk flytande margarin 1 bit purjolök ca 25 cm 2 röda paprikor 2 medelstora morötter 1-2 tsk curry Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan
Idag har varit en sådan där dag när matmotivationen och fantasin tryter (JA även jag har sådanna dagar), som tur är bor jag hemma och låter mina föräldrar laga allt mat på sådanna dagar (och även dagar då jag inte hinner)
. Jag minns hur mycket jag gillade när vi hade sprödbakad torsk i skolan. Till fick man alltid något de valt att kalla något så osexigt som "kall filsås"
brynt smör. Smält och bryn smöret i en gryta, häll i kalvfonden och blanda om. Då har vi kommit fram till mittiveckandagen onsdag, även känd som lillelördag
Lätt och fräscht var melodin för dagens lunch. Jag brukar komplettera denna typ av rätt med en god olivolja eller skirat smör för att öka på mängden fett som jag behöver för att hålla mig mätt och nöjd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.