Ibland blir jag rädd och undrar vad det är för värld vi lever i. Mc’Donalds tvättar sitt kött i rosa skum för att det ska bli tjänligt som mat, kexchoklad innehåller ämnen som kan skada din benmärg, oxfilén på din pizza är knappast det kött du tror att det är, tänk på vad kilopriset för oxfilé är och vad din pizza kostar så kan du snabbt räkna ut att det är något annat som simmar där i den konstgjorda bean
Men de går verkligen att smaksätta påvilket sätt man vill. Det här är allt som behövs, kryddningen är givetvis valfri men jag föredrar som många andra gånger jag gör biffar av något slag – cayenne, svart & vitpeppar, salt och någon torkad ört
Efter en provsmakning, på sorter från min trädgård och några butiksäpplen, där utseende, doft, smak och konsistens bedömdes drog vipå oss förklädena för att ta köket i besittning
För någon vecka sedan fick vi en inbjudan till middag hos våra vänner Linn och Martin och i denna fanns vissa antydningar om att matresan skulle gå till Mexico med omnejd
Lyssnar på jämförelserna på årets sill jämfört med förra årets sillsmak, ingenting slår ju iallafall en hederlig löksill och varför inte ta en nubbe på det, sålänge det inte är beska
Visst, med blötlagda mandlar eller till och med groddade så får man en något mer lättsmält mjölk men många gånger är det viktigt att ha ett snabbt recept upp i rockärmen som förgyller frukosten eller mellanmålet
Red av såsen på valfritt sätt och lägg sedan tillbaka köttet och låt det bli varmt. För utan Carnegie Porter blir det ingen portergryta, det är en sak som är bambu
Till kvällens middag fick det bli varsin rejäl bit kalvfilé. Tidig förmiddag på nyårsdagen styrde vi kosan norr ut för att få oss ett par dagar med kära familjen B
Ställ fram skålar med olika grönsaker, sallad, räkor, knaperstekt bacon, löjrom, kyckling, rökt lax, nötter, tacofärs, gräddfil, ost, färska örtert, grillad halloumi och allt annat gott man kan tänkas vilja ha på en våffla
Istället kan vi titta på min fina bild här uppe och så tänker vi. Men - det finns andra anledningar till att glass inte tilltalar mig och den debatten har nyligen varit uppe igen så den skippar vi här
Eller varför inte våra nordiska gula ärter och bondbönor. Tonvikten ligger på matlagningen, tips och tricks i köket, men vi avsätter en halvdag för näringslära för veganer
Dessa har blivit favoriter bland våra gäster och de var ett år vi gjorde monsterpajer istället men då fick vi nästan utskällning eftersom de förväntat sig våra goda piroger
Försökte verkligen att ta lite mjöl så att degen skulle vara kladdig och förhoppningsvis inte bli så torr, men ja jag vet inte varför det alltid blir såhär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.