I enkelhet och no-wild-crazy. Det här är allt som behövs, kryddningen är givetvis valfri men jag föredrar som många andra gånger jag gör biffar av något slag – cayenne, svart & vitpeppar, salt och någon torkad ört
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, den blir absolut bäst att göra på stor sats. Sätt ugnen på 225 grader. 1-5 msk kokossocker smaka av tills du är nöjd med sötma. Tryck ut i form och baka på8-10 min i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. 1-5 msk kokossocker smaka av tills du är nöjd med sötma
Närmare bestämt en tjälknöl påren. Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme
Visst kan det ibland kännas ganska ensamt vid bordet när alla vuxna börjar med tre omgångar sill och skålar in midsommar - och där sitter man kvar och är ju inte riktigt som barnen som hoppar på det varma redan innan utan har på senare år seglat in på någon vuxenskala och snällt sitter och äter färskpotatis, gräddfilssås och rödlök
Bred ut havregrynsblandningen ovanpå äpplena. Sätt ugnen på 225°. Denna "paj" är otroligt enkel att laga till, den smakar väldigt gott och med sitt näringsvärde är den ett hälsosamt alternativ till en riktig äppelpaj
Någonting jag länge har funderat på är att göra mer rena "ägg-produkter" av kikärtsmjöl. Vegan,. På bilden är det en vääldigt liten omelett, för jag ville testa mig fram
Här finns en video på hur du gör ditt eget surkålshuvud. Koka upp vatten och häll över så de precis täcker dolmarna och låt de småputtra på låg värme i 50-60 minuter
Bred ut havregrynsblandningen ovanpå äpplena. Sätt ugnen på 225°. Denna "paj" är otroligt enkel att laga till, den smakar väldigt gott och med sitt näringsvärde är den ett hälsosamt alternativ till en riktig äppelpaj
Fördela renröranpå omeletten, toppa med en klick löjrom och dekorera med en timjankvist i varje. Hacka den rökta renfilén fint och blanda ner i crème fraiche tillsammans med pepparrot
2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
TwitterFacebookGoogleE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Försvinnande gott för alla, nyttigt samtidigt som du utan problem serverar en dessert till den som inte tål varken mjölk, gluten, laktos eller ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.