Slå upp på ett fat och ställ åt sidan. Lägg på ett lock och håll varmt. Vi åt upp allt på 2 personer för det är så vansinnigt gott. Koka nudlarna enl anv på förpackningen samtidigt som du steker morot och zucchini ca 3 min
Själva åt vi kokt potatis, sallad, en röra på turkisk yoghurt och fårost, och till det klyftor av mogen, saftig persimon, som smakar helt fantastisk till fårost
Servera blodapelsinsorbeten på citrussalladen och slå över apelsinsoppan. Mixa kex och smör, tryck ut i en form och baka på 200° i 5 minuter. Häll fyllningen på kakbottnen och baka av i ugn på 200° tills kakan sätter sig, cirka 10 minuter
Jag har i några bakomgångar nu hållit mig till det stenåldersinspirerade nötbrödet, men i förra veckan när det började se tomt ut i brödpåsen fick jag lust att göra ett bröd enligt mina gamla vanliga rutiner
I tonåren kommer jag ihåg att vi fiskade lake på vintern i Västergötland. Vi borrade hål i isen på Lidan, som rinner ut i Vänern i Lidköping, och fiskade efter Lake som gick upp i ån för att leka
Det här är en dessert som definitivt platsar som efterrätt på nyårsmiddagen. Desserten består av en vaniljpannacotta med äppelkompott samt en äppel- och kanelsorbet serverad på smulad dröm
Idag gör jag ett avsteg från frukostgröten och bjuder i stället på en jättegod bovetecrunch. Och eftersom jag fortfarande inte tycker om kall yoghurt nu i höstmörkret häller jag upp den på kvällen innan så hinner den blir lagom rumsvarm till morgonen
Jag kan inte påminna mig att jag längtat ihjäl mig efter mustiga och varma linssoppor när solen strålar och svetten pärlar, men nu när himlen är blygrå och snålvindarna blåser känns det varmt och gott med den där linssoppan i magen
Då blir du mätt på mindre än du trott var möjligt och undviker pizzakoma. Spara bitarna i en burk med bakplåtspappret emellan, värm en annan dag, gärna på micro-grillfunktionen och den är som ny
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.