Det ser mer avancerat ut än vad det är, men det tar faktiskt bara cirka 30 minuter att fixa ihop rubbet. ca 500 gram nötfärs. ca 0,5 tesked mald kanel. 0,5 matsked vitvinsvinäger. Sätt ugnen på 175 grader. Låt stå i ca 20 minuter. ca 500 gram nötfärs. ca 0,5 tesked mald kanel. 0,5 matsked vitvinsvinäger
Några sparade jag och det är utifrån dom veckans matsedel är planerad. 1 chili, helst en het thailändsk, urkärnad och finhackad 1 stor vitlöksklyfta, skalad och hackad 1 msk socker 1,5 tsk ris vinäger 1,5 msk limejuice 1,5 msk vietnamesisk eller thailändsk fisksås (nuoc eller nam nam pla) 1,5 msk vegetabilisk olja, en halv malvstor lök, skivad fint, svartpeppar 200g vitkål, strimlad1 medelstor morot, hackad, strimlad eller riven 200g kokt kycklingbröst, strimlad (jag använde grillad) en tjock knippe mynta, ca 40g Kombinera chili, vitlök, socker, vinäger, limesaft, fisksås, olja, lök och svart peppar i en skål. 1,5 tsk ris. 1,5 msk limejuice. 1,5 msk vi. 1,5 msk vegetabilisk olja
Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15minuter från start tills det är klart. 5 dl grädde. 5-6 soltorkade tomater. 5. 5 dl grädde. 5-6 soltorkade tomater
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. 5 dl mjölk. 50 gram jäst. 50 gram rumsvarmt smör. Häll ner havregrynen och låt hela blandningen svalna till ca 35-37 grader. Låt degen jäsa i 25minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga med gaffel och låt jäsa i 2o minuter under bakduk. Grädda tekakorna i ca 15-20minuter, tills de fått fin färg. 5 dl mjölk. 50 gram jäst. 50 gram rumsvarmt smör
Fräs lök, morötter och köttfärs i oljan några minuter. Veckans middag. 5 dl mjölk. 500 g köttfärs. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter. Låt det puttra utan lock ca 10 minuter. Sätt ugnen på 225°C. Låt pirogerna jäsa ca 20 minuter. Grädda dem mitt i ugnen ca 12 minuter. 5 dl mjölk. 500 g köttfärs
Är ni lite nyfikna på LCHF men inte riktigt vet var ni ska börja, eller om det passar er, ja, då kan denna veckans matsedel vara en liten hjälp på vägen för att testa något nytt eller kanske komma igång
50 g smör. Micra på högsta effekt i 6 minuter, rör om efter varje 1 ½ minut. Ha bakplåtspapper i en liten form (ca 15 x 10 cm, jag fick ”halvera” min form genom att lägga ett glas mot bakplåtspappret som stöd) och lägg i smeten. 50 g smör
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
1-1,5 tsk fänkålsfrön. 1-1,5 tsk kummin. 0,5 citron. Hetta upp olivolja och smör i en stor kastrull och fräs lök, morötter och vitlök på medelvärme ca 5minuter. Häll sedan på buljongen och låt det koka ca 10-15minuter, tills morötterna är mjuka. 1-1,5 tsk fänkålsfrön. 0,5 citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.