Vegansk pannbiff med löksky och potatismos
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g vegofärs, gärna formbar
  • 1200 g champinjoner
  • 12 msk dijonsenap
  • 11 kruka persilja
  • 12 msk japansk soja
  • 11 gul lök
  • 1 rapsolja, till stekning
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 12 rödlökar
  • 11 msk veganskt margarin
  • 10,5 msk mjöl
  • 13 dl vatten
  • 12 grönsaksbuljongtärningar
  • 11 tsk vinäger
  • 11 msk soja
  • 11 msk lingonsylt
  • 10,5 dl havregrädde
  • 11 kg potatis, skalad
  • 12 dl havregrädde
  • 1150 g veganskt margarin
  • 11 kruka gräslök
  • 1 Biffar400 g vegofärs, gärna formbar 200 g champinjoner 2 msk dijonsenap 1 kruka persilja 2 msk japansk soja 1 gul lök rapsolja, till stekning salt peppar
  • 1 Sås2 rödlökar 1 msk veganskt margarin 0,5 msk mjöl 3 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1 tsk vinäger 1 msk soja 1 msk lingonsylt 0,5 dl havregrädde
  • 1 Mos1 kg potatis, skalad 2 dl havregrädde 150 g veganskt margarin
  • 1 Topping1 kruka gräslökBiffar
  • Riv svampen på grova sidan av rivjärnet och hacka lök och persilja fint. Blanda alla ingredienser med färsen och forma till biffar. Stek dem på hög värme i rapsolja tills fin färg, ca 2–3 minuter per sida. Spara stekfettet i pannan för att göra sås i. Potatismos
  • Koka potatisen. Värm margarin och havregrädde på medelvärme i en kastrull. Stompa potatisen och ha i grädd- och smörblandningen. Blanda om till ett mos. Sås
  • Skiva löken och stek den i margarin i samma panna som du stekte biffarna i. Häll på mjöl och vatten och blanda runt. Häll på övriga ingredienser och låt koka ihop till en god sås. Servera med pressgurka, mer lingonsylt och toppa med gräslök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.