Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemumma och pistagenötter – en riktig god kombination. Lägg den tillsammans med den kondenserade mjölken, saffranet, smöret och kardemumman i en kastrull
Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage. Vill man inte göra den glutenfri så funkar detta recept utmärkt med vetemjöl
Denna kaka är verkligen himmelskt god, riktigt härligt kladdig alltigenom, med krämig chokladglasyr och pistagenötterna som både ger sälta och ett härligt krisp
Bara man tittar på denna biten så rinner det längst med mungipan. Enligt henne så är den precis lika god och lika enkel att göra mjölkfri, och då kan jag ju berätta som så att hon har ju då lekt lite med olika tårtrecept men det har väl inte riktigt blivit som hon egentligen velat
Toppa med jordgubbar och servera direkt. Finhacka pistagenötter och strö över marängen. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut marängmassan i en rektangel (ca 22x17 cm). 15 g pistagenötter. 3 äggvitor 0,25 tsk citron, pressad 175 g socker 15 g pistagenötter 3 dl vaniljkvarg, 0,2% 1 l jordgubbar
Med inspiration av det Turkiska kökets kryddsättningar slängs den här maträtten ihop snabbt, otroligt gott med Dillyoughurtsåsen till och här kan man välja annat tillbehör om man vill, vi valde pommes frites men det funkar även med ugnstekt potatis, ris eller bulgur eller nåt annat man tycker är gott
I morse vid halv fem-snåret drömde jag om en tunn, frasig pizza med kronärtskocka och massor med tomatsås och igår natt var jag sugen på mannagrynsgröt
Mal pistagenötterna. Tillsätt pistagenötterna. Bred ut smeten i en smord och bröad ungsäker form med löstagbar kant ca 22cm i diameter. Njut kakan med vaniljsås 2 dl pistagenötter
Ringla över honung enligt smak och strössla med hackade pistagenötter. I dag tipsar jag om lite enkel plockmat bestående av krispig smördeg fylld med krämig gorgonzola
Det här mellanmörka surdegsbrödet med aprikoser och pistagenötter är absolut värt att testa. Att använda sig av annorlunda smaksättningar ger bakningen en ny dimension
En av efterrätterna på nyår var den här citronsemifreddon och efter att ha ätit snittar, förrätt och varmrätt så passade det perfekt med något kallt och syrligt
Skär tomaterna i mindre bitar, skiva löken, hacka pistagenötterna grovt och blanda med quinoan. Ordförrådet har gått på semester så ni får hålla tillgodo med en bildkavalkad istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.