Häll ut massan på plåt med bakplåtspapper. smör. 1strösocker. 1ljus ekologisk sirap. 1salt. 1sötmandel1. Blanda smör, socker, sirap och salt i en tjockbottnad vid kastrull
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Lägg nougaten mitt på mandelmassan, hela vägen kloss och kloss med varandra. Den ska inte ha en temperatur över 32°C utan kännas lite kall och vara lätt att arbeta med
pecannötter mot hasselnötter eller pistagenötter mot macademianötter eller mer valnötter. Fruktkakor av engelsk typ som traditionellt serveras till jul ska med fördel vara kompakta, tunga med relativt lite smet och med mycket blandad torkad frukt
Den här gången lägger du dem på ett bakgaller och rullar runt med hjälp av en gaffel. 1250 g vit choklad, smältKoka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund
Mixa samman med nötterna så du får en slät massa. Havssalt eller hackade pistagenötter Gör så här Mixa cashewnötterna till bitar i en blender eller matberedare
1 ½ dl pistagenötter. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Jag har aldrig varit något riktigt fan av fudge men efter att ha smakat dessa ljuvliga små skapelser är jag till 100% övertygad och omvänd
Istället har jag satsat på att göra saffransfudgemedpistagenötter. Och det är ju inte så märkligt eftersom den - i Sverige - är så förknippad med julen
Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemumma och pistagenötter – en riktig god kombination. Lägg den tillsammans med den kondenserade mjölken, saffranet, smöret och kardemumman i en kastrull
Saffransfudgemedpistagenötter. Kontrollera med en digital kökstermometer eller gör ett kulprov i kallt vatten, när du kan rulla en liten boll utan problem är smeten klar
Eftersom jag tycker om saffran valde jag att smaksätta dessa fudgebitar med saffran. Saffransfudge. Lägg i frysen en kort stund medan chokladen smälter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.