Bilderna såg dock alltför "bruna" och tråkiga ut så det tar jag inte med här. Det straffar sig direkt när jag inte har "en plan" för veckans mat när den drar igång
Färdig smördegsbotten är inte heller sådumt som du kanske märkt här i bloggen. I senaste Allt om Mat sätter de betyg på pizzabottnar med tomatsås och jag lyckades visst pricka in en av de sämre sorterna med den pizza jag gjorde för några dagar sedan men det blev gott nog ändå
Tyvärr har det inte riktigt hunnits med. men nu så. Eftersom vi planerat för en härlig hemmakväll, hade vi siktat in oss på en härligt god middag också
Släng upp degen på bakbordet och knåda till den, fördela till så många bullar som ni vill ha. Börja med att smula sönder jästen i en skål, värm sedan upp mjölken till ca 37° och häll den i bunken så att jästen löses upp
Inte en torr semla så långt ögat (eller gommen) når blir resultatet. Semlor, åh så gott det är. Alltså satte jag en deg och bakade ut ett gäng semmelbullar
Detta behövs för en ganska så lagom stor tårta. Varför gör man inte det oftare. Rör ihop bägge fyllningarna, till smörgåstårtan så det är färdigt när tårtan ska monteras
En ljuvlig italiensk köttsås till pastan blev det och den åt vi i dag. Eller kanske havskräftor i ugn. Hos oss lutar det åt pepparbiff och världens godaste pepparsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.