Jag slog upp några recept på tacopaj och blev förtvivlat besviken. Jag gjorde istället en botten med majsmjöl och kryddade soyafärs med vitlök, paprikapulver och spiskummin (det är spiskummin som är själva grejen i tacomixpåsen), det resulterade i en lite roligare och antagligen mycket nyttigare tacopaj
Ingredienser Pajdeg3 dl vetemjöl150g smören nypa salt2 msk vattenFyllning1 påse vegetarisk färs från Anamma 325g1 påse tacokrydda1- 1,5 dl creme fraichePaprika och eller chilipulver150g riven ostCa 1 dl vatten1 liten gul lök1/2 röd paprikaSalt 5-10 korn nymortlad svartpeppar Några chilis för den som gillar det starkarapsolja till stekningTillbehörGräddfilTacosåsSalladNachochipsGör så här. Tillsätt därefter den vegetariska färsen, taco-kryddan, salt, peppar och ev chili och fräs 1-3 min under omrörning. 1 påse vegetarisk färs
Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj. Faktiskt första gången som jag lagar och äter tacopaj och jag blev riktigt imponerad
Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.