Här har det i alla fall varit lite vitt på marken nu ett tag och nu i natt har det fallit lite till. Bland annat så bokade jag en veckas sommarsemester för mannen och mig på Bornholm
Om man som jag är lite dålig på att göra vegetariska rätter så är detta ett bra alternativ som inte kräver så mycket ansträngning och kan vara ett bra recept att ha om man vill köra en köttfri dag
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
6 Bolognese 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter ca 200 g rotselleri 2 msk olivolja 1/2 dl tomatpuré 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad rosmarin 2 lagerblad 2 förp hela skalade tomater (à 390 g) 1 1/2 dl torra röda linser 2 grönsaksbuljongtärningar 2 msk soja 5 dl vatten salt och svartpeppar 1 kruka basilika Pasta 6 port spaghetti Sallad 1 rödlök 3 tomater 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
3 Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. 2 dl torkade belugalinser (puylinser). 1 Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull
De senaste dagarna har jag haft ganska mycket att göra så jag har inte haft tid att laga allt för avancerad mat, utan det har fått bli relativt enkla maträtter som hamnat på matbordet
På gamla dagar har jag börjat tycka att pasta kan vara lite torrt och föredrar egentligen pasta gjord på strimlade grönsaker, men det är enkelt fixat genom att blanda pastan med en sås
Till biffarna på bilden åt vi hemgjorda potatisklyftor som var rester från dagen före samt en stor sallad med blandade grönsaker, bland annat grillad majs som är så gott
Häll på krossad tomat och pressa i vitlök, buljongtärning, och vitpeppar. Tina spenaten enligt anvisningar på förpackningen och blanda den med keson och hälften av osten, örtsalt och riven muskot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.