Gör degen och fyllningen kvällen innan. Smält margarinet och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Blanda ut jästen med degspadet och tillsätt salt, sirap och kardemumma
Vetedeg som passar bra till semlorRaskdeg100g jäst (2pkt)250 g mjölk, 3% (ca 2 dl)50 g strösocker (ca 3 msk)350 g Vetemjöl Special (ca 6 dl)Bortgörning250g mjölk, 3% (ca 2 dl)150 g strösocker (ca 1 dl+7 msk)10 g salt(ca2 tsk)200 g smör, skuret i bitar10 g salt (ca 2 tsk)20 g grovmalen kardemumma500 g Vetemjö Special (ca 8 dl)50 g ägg (ca 1 st)Gör först en raskdeg som gör att jästen växer sig starkare och degen blir lättare och luftigigare
Och en snabb förklaring till varför jag kallar det för enkel vetedeg är för att detta receptet inne innehåller så mycket socker och smör som en del andra recept för
Bland annat stod en av mina favoriter på listan, nämligen blåbärskaka på vetedeg. Sista dagen på min fantastiska semester och jag vill verkligen ha mer semester, får inte nog av att vara ledig
Vanilj- och kardemumma doftande bullar och nyplockade. luktärtor i skön förening. 100 gr smör, smältes. 5 dl mjölk1 pkt torrjäst3 tsk kardemumma1 dl vit sirap2 ägg +1 till pensling1 tsk saltca 1,4 L vetemjöl
Av en vanlig enkel vetedeg med kardemumma, är grunden till dessa spröda kringlor. 200 g vetedeg, klicka för receptet här. När du bakar vanlig vetedeg, tar du undan 200 g vetedeg (1/4 del av vetedegen till bullarna) och arbetar in 100 g smör. 200 g vetedeg, klicka för receptet här
Glöm allt vad 37 grader är och det gäller alla vetedegar. Världens godaste saffransbullar. Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
Pensla med ägg över hela bullen och strö pärlsocker runt om på vetedegen. Vetedeg. Lyxbullar med vaniljkräm24 stVetedeg100 g smör330 ml mjölk3/4 dl socker3 krm salt1 1/3 tsk kardemumma540 g manitobamjöl (eller vetemjöl special)2 tsk torrjästFyllning70 g smör140 g mandelmassaGrön karamellfärgVaniljkräm2 påsar marsanpulver3 dl mjölk1 msk strösockerPensling
Vetedeg. Vetedeg. Pistagebullar med vaniljfyllning. 21 januari 2016 @ 20. 08. Blev sugen på att prova nyinköpt pistageessens från Essensfabriken, hade bla ingen vanlig jäst hemma så jag tog vad som fanns
Man behöver kokt kall potatis, så den är det bäst att koka dagen innan eller tidigare samma dag, men i övrigt är det en enkel vetedeg som man sedan kavlar ut i bitar och friterar
Vetedeg. Vetedeg. Klassiska kanelbullar. Godmorgon till er alla på Kanelbullens Dag. Kanelbullar mina vänner, finns det något mer klassiskt än kanelbullar när det kommer till svensk fika
Vetedeg, fortsättningBlanda alla ingredienser utom saltet med fördegen. FördegLös jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt vila i rumstemperatur i 30 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.