Ett helt underbart bröd. Så gott saftigt och smakrikt bröd, perfekt till frukost eller kvällsfikat. Häll på vattnet och låt stå för att havrekrosset ska svälla
Förra året hade jag inte en burk med vetesur i kylen och fick därför baka de lussebullarna på jäst. I år kör jag med både kessella och vetesur (och lite, lite jäst för säkerhetsskull) och dessutom gick jag tillväga och gjorde degen i två steg på samma sätt som med minisemlorna
För ett tag sedan skrev jag på facebook om mina problem med att hålla en vetesurdeg vid liv. Av någon anledning lyckas jag bara med rågsur, medan vetesur inte tycks vill leva vidare under min ömma omvårdnad
100 g uppfriskad vetesur. 100 g uppfriskad vetesur. . Blött, kallt & blåsigt. Ruggit är bara förnamnet. Hösten för dock med sig några fina glädjeämnen i matväg
Brödet är ett experiment på hamburgerbröd med vetesur. Jag vet att jag har bloggat om såväl hamburgare som om coleslaw tidigare , men den coleslaw vi gjorde lördags i kväll slog alla tidigare med hästlängder
200 g uppfriskad vetesur. 200 g uppfriskad vetesur. . Pavén är en storfavorit att baka här hemma. Orginalreceptet är från boken "Den Franske Bagaren - Surdeg Mat Kärlek" av Sébastien Boudet
Min surdegsvört På morgonen 50 gram rågsur 50 gram vetesur 1,5 dl vatten 60 gram (cirka 1 deciliter) rågmjöl Blanda samman ingredienserna, och täck bunken med plastfolie
PIZZADEG MED VETESUR, två stora pizzor425 g vetemjöl special100 g vetesurdeg (blandad på lika delar mjöl och vatten)225 g vatten30 g olivolja7 g jäst15 g saltBlanda allt utom salt i cirka 10 minuter. 100 g vetesurdeg
200 g uppfriskad vetesur. 200 g uppfriskad vetesur. . Igår gräddade jag ett bröd gjort med mycket dinkel. Fullkornsdinkel, dinkelsikt & dinkelflingor fick sätta karaktär på degen
Jag till och med kluttade i lite av min älskade vetesur. Lussekatter - dessa älskade julbullar, som ser likadana ut, men smakar väldigt olika beroende på vem som bakat dem
Kalljästa valnötsbaguetter med råg- och vetesur 100 gram rågsur 100 gram vetesur 5 gram jäst 5 dl vatten 3 tsk salt 100 gram valnötter, grovt hackade (cirka 1,5 dl) Börja med att blanda rågsur och vetesur med vatten och jäst
GRUNDDEG VETESUR. Jag har titta in på Pain de Martins lilla surdegsskola och Allt Om Mats surdegsskola (nr 5 2011) och idag satte jag en rågsur och en vetesur, och jag känner instinktivt att jag måste döpa mina surdegar till något…
En deg på rågsurdeg & en på vetesurdeg. Vetesur degen hade jag inte mycket hopp om. Igår kväll satte jag 2st surdegsgrunder (surdeg, vatten & mjöl) en av rågsur & en av vetesur, dom fick stå framme till lunch idag. Båda med vatten, vetemjöl special, salt & en gnutta jäst (typ 5g, kände mig lite feg & osäker på surdegen) och i degen med vetesur freebasade jag & hade i 1msk honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.