Vi hjärtar äggost
Inget knussel
Inget knussel
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 form ca 24 cm/d
  • 2 liter mjölk
  • 5 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl filmjölk
  • 1½ dl gräddfil (Jag hade ingen gräddfil så jag tog filmjölk här med
  • ½ dl socker
  • 60 grader Vispa ihop ägg,filmjölk, grädde o gräddfil och vispa ner blandningen i mjölken. Värm på medelvärme – mjölken får INTE koka – ca 30-60 minter tills det skär sig (här kommer fingertoppskänslan in, jag har den inte riktigt än men 35 minuter brukar ge fin konsistens). Rör om då och då. Sätt lock på kastrullen och dra den från plattan. Låt svalna, ca 20 minuter Har du ingen äggostform eller silikonform som du vill pricka hål i, kan du lägga en silduk eller tunn kökshanduk i ett durkslag. Lyft upp ostmassa ur löpen med en hålslev och lägg försiktigt i dukslaget. Strö över lite socker och lägg på ny ostmassa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.