Jag följer @roethlisberger på Instagram. Tips tips, mycket inspiration där. Idag när jag satt på tåget hem såg jag att hon bakat någon hon kallade peanutbutter chocolate proteinfudge
Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagne med en smakrik köttfärssås som får puttra ihop extra länge och med en vitsås som får extra piff och smak med både parmesan och getost
Om inte, så går vi igenom dem här nedan. Vit grundsås. Vit grundsås. Görs på äggula, smör (raps- eller solrosolja om majonnäs), vitvinsvinäger/citronsaft, salt och peppar
Ta ut steken och låt den vila i ca en halvtimme innan du skär upp den i tunna skivor. högrev. Högrev, köttbiten som sitter på själva ”manken” på nötkreaturen, framför entrecôten, vad gör man med den egentligen
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Tänk på att du inte behöver lika mycket vätska som vid en vanlig lasagne med pasta. Tryck även ihop skivorna lite för att få bort luftfickorna i köttet innan stekningen och auberginen kommer att få en bättre konsistens vid tillagningen
Självklart ingår en sås som ska koka länge, som till vilkenlasagne värdig namnet som helst. Vitlök togs bort i vanlig ordning men använd gärna det om du tycker om det
Bryn bacon i småbitar och lök tills löken blivit glansig. Krämig och urgod köttfärs lasagne med bacon. Varva sedan lasagneplattor, köttfärssås, såsen i en ugnsform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.