Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Jag lät sedan köttet vila i folie medan jag tog fram övriga ingredienser på bordet
Börja med att ta fram fileérna ett par timmar innan du ska steka dom så de är rumsvarma. Häll grädden och mjölken i stekpannan med stekskyn och rör eller vispa om
Red av med maizena till önskad tjocklek. Servera köttet och såsen med ugnsstekt potatis eller pommes. 600 g vildsvinsfilé. Stek i smör och krydda med salt och peppar, ca 2 min på vardera sida. 600 g vildsvinsfilé
Avsluta med ett lager av ost- och valnötsblandningen. Ugnsbakad Vildsvinsfilé under ett valnötstäcke, 6 pers 1,2 kg vildsvinsfilé 100 g hackade valnötter 1/2 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar. Kantarellasagne 250 g lasagneplattor 150 g kantareller 50 g smör 4 charlottenlökar 2 msk mjöl 50 g Guldbrandtsdalens mesost 1 l matlagningsgrädde 1 hönsbuljongtärning salt och peppar 2 dl riven ost blandas med 100 g malda valnötter Stek charlottenlöken i smöret, tillsätt svampen och stek tills all vätska stekts bort. Variera 1 varv lasagneplattor med svampsåsen varannat varv tills ingredienserna har tagit slut. 1,2 kg vildsvinsfilé
Stekt potatis med lite gräslök, färdig Rydbergs Mangorajasås, färdig bearnässås, och så en bit vildsvinsfilé, samt rådjursfilé på grillen, som sen får vila en stund i aluminiumfolie
Med helgen inom räckhåll så är ni säkert sugna på något extra gott att stoppa i er och det ska ni så klart få, vad sägs om en vildsvinsfilémed ett helt sanslöst gott potatismos och vitlökssmör
Köttet var för övrigt vildsvinsfilé, nom nom. Nu råder det semester på bloggen. Jag njuter av att vara ledig, eller halvledig, och ägnar mindre tid vid datorn än vanligt
Vildsvinsfilén lagade vi till i vårt senaste tillskott i köket, en kolstålspanna från de Buyer som vi länge gått och funderat över att införskaffa och som vi till slut slog till på för några veckor sedan
Vi har verkligen inga problem med att strosa runt i den stan, njuta av allt folkliv, upptäcka nya restauranger och små mysiga affärer, promenadvänligare storstad får man leta efter
Jag tänker använda den till vildsvinsfilén som jag ska laga på tisdag. Nu är ju detta med het, högst individuellt, men det får man nog säga att chutneyn blev het, precis som jag ville
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.