Bakduken som jag har över brödet har min mamma sytt och broderat. 6 dl vatten, 1 bit jäst stor som en ärta, 1 msk salt, 2 msk honung, 625 gr vetemjöl (en del kan ersättas med grovt mjöl, beroende på hur mörkt mjöl man vill ha), 1 dl solrosfrön att strö i grytan vid gräddning (kan ersättas med havregryn eller andra typer av frön)
Efter lunch och middag vill man ibland ha något sött. Eftersom det verkar ha kommit en del nya läsare sedan jag flyttade till amelia så vill jag presentera goda grejer som finns i bloggens kategorier
Om du känner dig sugen på ovanstående bumsbollar så välkommen till Gryningen på Söder i Reservatet STHLM på fredag för då står jag där och serverar bumsbollar och vita mullbär och gojibär och annat gott från Holistic
Det finns ett fåtal platser kvar till en ettårig yrkeshögskoleutbildning där man kan lära sig bla att göra sin egen korv, tillverka ost och lära sig röka fisk
Har dutestat att baka matmuffins nån gång. Korv- och ostmuffins12 stycken225 g korv i småbitar (jag använde kabanoss)1 liten gul lök, riven5 dl vetemjöl2 msk strösocker1 msk bakpulver0,25 tsk salt1,75 dl mjölk1 stort ägg, lätt vispat50 g smör, smält50 g cheddarost, rivenGör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåtStek korvbitarna i stekpanna tills de fått fin färg ochlåt rinna av på hushållspapperVärm löken i stekpannan tills den mjuknat och ställ åt sidanBlanda samman de torra ingrediensernai en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk och smält smörTillsätt blandningen till de torra ingredienserna tillsammans med cheddarost, korv och lökRör om tills allt precis har blandatsFördela smeten jämt i de förberedda formarnaGrädda i ca 20 minuter eller till muffinsen rest sig och blivit gyllenbrunaLåt svalna på plåten i 10 minuterFlytta dem sedan till ett galler Mer utflyktsmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.