”Fullkorn, surdeg och lingon gör LingonGrova till en riktigt god start på vilken morgon som helst. Låt sedan degen fortsätta att jäsa i ca 3-4 timmar, beroende på hur aktiv din surdeg är. Baka sedan brödet i 15 minuter, sänk sedan värmen till 225º och baka det ytterligare i ca 15 minuter eller tills brödet har en innertemperatur på94-95º. 94-95º
Jag experimenterade även fram ett nytt recept på kanelbullefyllning, detta eftersom jag ville ha en fyllning som höll ihop och inte separerade degen vilket ofta vanlig kanel/socker/smör-fyllning gör
Förra sommaren i Toscana blev jag kär påriktigt. Nu blir det pesto påriktigt. 2 stora koppar basilikablad 2 msk pinjenötter 2 klyftor vitlök (gärna färsk) någon nypa flingsalt 1/2 kopp nyriven parmesan 2 msk nyriven pecorino 1/2 kopp olivolja 3 msk rumstempererat smör (1-2 msk pastavatten - blandas ut i peston precis innan den blandas med exempelvis pasta) Gör så här. 2 stora koppar basilikablad 2 msk pinjenötter 2 klyftor vitlök (gärna färsk) någon nypa flingsalt 1/2 kopp nyriven parmesan 2 msk nyriven pecorino 1/2 kopp olivolja 3 msk rumstempererat smör (1-2 msk pastavatten - blandas ut i peston precis innan den blandas med exempelvis pasta) Gör så här
2-3 lime. 6-8 tomater. Kör på 100 grader i ugnen tills innertemperaturen är 55-58 grader. Låt vila 15-20 minuter & skär sedan upp i skivor. 2-3 lime. 6-8 tomater
Båda varianterna blev riktigt goda och det var kul att få ut två slags bullar av samma deg. ca 12-13 dl vetemjöl, ta mer om degen blir för lös. Skär cirka 1,5-2 centimeter breda remsor. Grädda mitt i ugnen 6-9 minuter. 1 ägg ca 12-13 dl vetemjöl, ta mer om degen blir för lös
- en. Kolasås påriktigt. - lite kakao om du vill göra en choko-kolasås som variant på den vanliga. Låt sen såsen kallna, den behöver bli sval påriktigt innan den tjocknar
-). Det fanns tyvärr inga bifftomater i affären (chock - detta är ju ändå Stockholm och inte lilla staden på landet) men jag lyckades krafsa fram ett par rejäla exemplar av kvisttomater i grönsaksdisken så det gick bra ändå
Jag hade ingen hickory hemma så jag använde körsbärs- och äppelträ, vilket ger en mild röksmak. Visst är det gott att göra pulled pork i en gryta i ugnen men tillfredsställelsen av att göra det påriktigt är något helt annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.