Jag lagar en viltskavsgryta från senaste numret av Buffé. Tillsätt 1 strimlad gul lök och låt den fräsa med på slutet. Smaksätt med 1/2 dl frysta lingon, 1/2 dl messmör och 1 tsk torkad timjan. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. #matprat #hilla #mat #viltskavsgryta 4 personer
Det ser kanske inte så smakligt ut på bilden men jag blev jättenöjd med min gryta, så gott det var. I med övrig vätska och smaksättare och låt koka ihop en liten stund
Späd med grädde och tillsätt resterande ingredienser och låt koka ihop. Servera med pasta. Denna viltskavspasta svängde vi ihop i helgen och den blev verkligen super
Ikväll blev det trolleri med viltskav. Idag blev det med lite ditten o datten som fanns i kylen. Hacka köttet lite med en slev när du steker så det blir mindre bitar
När vi åt viltskavsgrytamed potatismos, gjorde jag blomkålsmos. Det funkar utmärkt med att ersätta de största kolhydrat fällorna ( ris, pasta, potatis, bröd ) med grönsaker
I vanliga fall när jag gör viltskavsgryta brukar jag använda renskav, eller viltskav, men förra veckan tog jag och gjorde en gryta på fjällskav, skillnaden var att köttet var lätt rökt och gav en lätt rökig smak på grytan
Idag blev det Viltskavsgrytamed messmör. Den här veckan behövdes lite extra inspiration, så jag tog med mig en ”Billiga veckan” från ICA och plockade ut lite nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.