Nästa dag kan du experimentera med smaksättare. Varje gång jag får ett ryck och gör egen ost undrar jag varför jag inte gör det oftare – det är ju så mycket godare än den man köper och betydligtbilligare
Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" ilistentill höger eller gåin under etiketten sylta och saft här ilistentill vänster
Hoppas du blirlite sugen på att göra ditt egna te. -Svart te plus torkad ekologisktcitronskal, citrontimjan eller citronmeliss och några vackra ätbara blommor, tex, ringblomma, ger ett trevligtcitrus te
Ingredienserna är få (ingaextrakonsistensgivare behövs) och instruktionerna enkla. ex. Du gör bara smeten till brödet och låter den jäsa avsig själv – utan tillsatt surdegskultur
Enkelt – Blandningenblirunik, smaken fantastisk och dessutom är det ett trevligtalternativtill den klassiskatorkningenav örter som vi hemodlare annars brukar ägna oss åt
Det finnsegentligen bara ett sätt att avgöra om pastan är färdig, vilket är att smaka. Kanske har vi haft tur, men de gångervi har gjort det imatstudion så har det gått överraskande enkelt
Också vegetabilisk mjölk avexempelvis kokosmjölk fungerar. Om man gör mycket mjölkkefir och får mycket extrakefirgryn kan man använda en del avmjölkkefirgrynen för att göra vattenkefir, men observera att då slutar grynen växa tillsig
Att skölja av nötterna, blötlägga dem och sedan torka dem på låg temperatur i ugnen är inget måste, men det gör ditt nötsmör både godare och ännu nyttigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.