Värmen kommer från sidorna och inte underifrån, så det är inget som bränner fast i botten, och grytan har en insats med keramisk non-stick-beläggning som gör att inget fastnar
Ringla över olja och krydda med oregano, paprikapulver, sal, peppar och en nypa cayennepeppar. Skrubba potatisen och skala morötter, palsternacka och lök
Vi gick förbi en reklamskylt i Åbo (Finland) med receptet på denna friska sommardrink, fotograferade med vår smarta telefon och testade den härom kvällen
Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt. Bästa sättet att veta hur köttet ser ut inuti är att använda en grilltermometer
Vispa ner vattenmed elvisp och därefter ägg. Blanda bovetemjöl och salt i en bunke. Täck bunkenmed plastfolie och låt den stå två timmar i rumstemperatur
Red av med majsstärkelse utrörd i vatten. Dock med kycklingfilé. Den här rätten har vi inte lagat på evigheter, men nu i helgen kände jag att nu var det dags
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Idag så har det stått en järngryta och puttrat på spisen i några timmar när mina grytbitar har fått koka riktigt möra, en härlig smak får det av att långsamt puttra med vin, lök, morötter och palsternacka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.