Högrevsgryta och potatismos med brynt smör och majs. Öppen lasagne med köttfärssås och ostsås. Vitlöksspäckad lammstek med dragonsås och potatisgratäng
Det bästa med snålsoppa är när man kan använda nypotatis och färska grönsaker. Igår skrev jag om blåbärspajen från barndomen och idag om snålsoppa som också var en favorit när jag var liten
Låt stå och sjuda medan du fixar till tillbehör. Rör tacosås, creme fraiche och vatten i en kastrull. Tillsätt tacoköttfärsen, majs och tomater och låt koka upp under omrörning
Däremot brukar de flesta vilja hålla fast vid julens traditionella maträtter med bland annat skinka, Janssons frestelse, inlagd sill, kål, lutfisk och pepparkakor såklart
4 1 röd paprika 2 morötter 1/2 purjolök 500 g kycklingfärs 3 msk olivolja salt och peppar 2 vitlöksklyftor 1/2 dl tomatpuré 1 1/2 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 tsk timjan 3 dl risonipasta 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Igår var jag på Liseberg med mina kollegor och då åt vi smörgåsbord på Huvudrestauranten. Jag har ätit smörgåsbord två dagar i rad och min mage är nu nästan större än när jag var gravid
Skala och finhacka vitlöken. Komplettera med ett lagerblad. Skala och finhacka den gula löken. Du behöver inte vakuum köra påsen, det räcker med att du har den öppen men fäster den med två klämmor på sidan av sous-vide- behållaren
Fräs curry och ingefära i en gryta med smör. Skölj av kycklingen och lägg den i en stor gryta. Tillsätt grönsakerna och risonin och späd med kycklingbuljongen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.