Lägg pizzatortillorna på plåtar med bakplåtspapper och bred på pizzasås. Ansa och skiva svampen och stek i en stekpanna med smör, tills väts-kan kokat in
Finhacka löken och riv vitlöken. Bra med Pågen är också att brödet är förskuret i trekanter, perfekt pizzaslice, så det är lätt att dela pizzan när den är färdiggräddad
125 g jäst 2 dl 37-gradigt vatten 1 msk olja 1/2 tsk salt 5 dl vetemjöl 5 stora tomater 150 g ädelost 1 grön paprika i ringar 8 skivor bacon 12 svarta oliver 1 tsk oregano 2 dl riven ostRör ut jästen med det varma vattnet
Sonen blev med katt men han hade ju egen bostad och visst var hon söt den lilla vita damen. Hon hade blivit skrämd som barn och berättade ofta om det och kanhända påverkade det min rädsla också
Häromsistens hade jag en halv burk philadelphiaost som jag ville göra av med, så jag komponerade ihop en vitpizzamed svamp, spenat, skogschampinjoner och viltök
Pizzadeg På vetesurdeg. Blanda surdegen med resten avingredienserna. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Inspirerad av Berlinresan blev det idag en pizzamedvit sparris toppad med salladslök och ruccola. Skär sparrisen i mindre bitar och strö dem över pizzabottnen tillsammans med skivad salladslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.