Hittade ett recept av Paolo Roberto och mer italienskt än så här är svårt att få utan att vara i Italien - till och med basilikan är egenodlad med fröer från italienska Franchi
Tänk på att salt framhäver de andra smakerna. Nyp till med ena handens tumme och pekfinger en korvlängd in på fjälstret och med den andra handens tumme och pekfinger ytterligare en korvlängd in
Recepten ser väldigt trevliga ut och kommer definitivt att testas här hemma lagom till tredje advent (fram tills dess försöker jag nämligen hålla mig ifrån sötsaker)
Medan vi går långa omvägar för att undvika lättmargarinet så glömmer vi bort att det vita brödet som vi glatt brer med naturligt smör och den feta korven vi lägger på mackan knappast är några livräddare, och efter att vi fyllt våra korgar med mataffärens ”äkta vara”-märkta livsmedel så fyller vi på godispåsen med e-nummerspäckade lösviktsgodisar
-)dekorera med ytterligare paprika och koriander. jag gjorde en riktigt spicy hommous till det grillade igår och det gick verkligen hem hos våra gäster
---. Ingredienser1 del groddbart vetevattenReceptBlötlägg vetet över natten så att vattnet kan omfamna all frön och så att alla enzymer aktiveras. Av degen forma en limpa 1,5-3 cm hög, 10 bred och valfri längd. Vid middag vänd limpan och låt andra sidan torka på eftermiddagen (eller lägg i torkugn/ugn på låg temperatur i 10-16 timmar, vänd efter halva tiden)
Skär vitkålen i tunna strimlor med en kniv eller med en osthyvel (funkar jättebra. Vitkål är en billig, fiberrik och c-vitaminrik grönsak som brukar finnas tillgänglig året om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.