Trots denna olidliga värme, som knappast inbjuder till några längre stunder vid spisen, kunde jag ändå inte låta bli att svänga ihop ett gäng småfrallor under de tidiga morgontimmarna en av mina lediga dagar
Ett bröd som är lättbakat och som bara blir godare om det får jäsa länge. Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
De frasiga nybakade småfrallorna smakade helt underbart med lite ost och paprika till en kopp te. Jag tycker det är så mysigt och hemtrevligt när det doftar nybakat bröd i huset och det gör det ganska ofta hemma hos oss eftersom jag bakar bröd ungefär en gång i veckan
Då går det faktiskt att baka småfrallor med bara den korta jästid de får när ugnen värms upp. Efter att snabbt ha arbetat ihop degen för hand och format småfrallor
Gillar du småfrallor till frukost på helgen. Du kanske redan har ett favoritrecept, men om du inte har det så kommer här ett lika busenkelt som fanastiskt gott recept
Äntligen har jag testat min fina baguetteplåt som jag fick när jag fyllde år. Så himla smidigt att låta baguetterna jäsa i skåror istället för på en plåt
Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i smör-&rapsolja, yoghurt och honung. Klicka ut degen med en sked på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.