Oscar Tschirky är för övrigt också känd för att ha tagit fram Waldorfsalladen. Till historierna hör att Oscar Tschirky jobbade som hovmästare hos Delmonicos före han blev känd som “Oscar of the Waldorf”
Jodå, den påminner om en Waldorfsallad och har därför fått namnet Paj à la Waldorf. WaldorfpajPajdeg4 dl vetemjöl2 krm bakpulver1 dl finriven lagrad ost200 g smör½ dl iskallt vattenblanda samman mjöl, bakpulver och ost
Kall sprängd kalkon eller annan fågel kan serveras med en härlig Waldorf Salad. Den klassiska formen av salladen består enbart av selleri, äpplen, valnötter och majonnäs och komponerades en gång i tiden på det ryktbara hotellet Waldorf Astoria i New York
Rättens ursprung är omtvistad men jag väljer att tro på historien om Wall Street börsmäklaren, Lemuel Benedict, som 1894 gick in på The Waldorf Hotell i New York och behövde en rätt som kunde bota hans bakfylla
Vi bodde på Waldorf Astoria som ligger ute på The Palm Jumeirah (otroligt lugnt och vackert område) och vi spenderade faktiskt mestadels av tiden på hotellet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.