0,8 kg
kalvinnanlår, skurna i 0,5 cm skivor eller utbankade
5 dl
vetemjöl
5 dl
ströbröd, siktat
5
ägg
200 g
smör
1 dl
matolja
100 g
kapris
100 g
ansjovisfilé
salt och peppar
bladpersilja
råstekt potatis
gröna ärtor
citroner
0,8 kg
kalvinnanlår, skurna i 0,5 cm skivor eller utbankade 5 dl vetemjöl 5 dl ströbröd, siktat 5 ägg 200 g smör 1 dl matolja 100 g kapris 100 g ansjovisfilé salt och peppar bladpersilja råstekt potatis gröna ärtor citroner
Rolfskök är en klassisk svensk restaurang som ligger på Tegnérgatan. Jag och Kevin valde två varmrätter som vi delade på, ena var såklart oxkinden med tryffel- och potatispuré och den andra var konfiterad fläsksida från Rocklunda gård med vitkål, ölkokt lök & rostad vitlök
Medelhavssallad. Hacka grönsakerna i stora tärnor och blanda ihop med olivolja, citron och mynta. När köttfärsen är färdigstekt blandar man ner nötter, russin och ris med 2 dl vatten och låt koka i cirka 2 minuter. Fyll kycklingen med köttfärsblandningen och tillaga i ugn i cirka 200-250 grader i cirka 1 timme. Skär gurkan i 4 delar (lodrätt). 1 tsk Silvias kryddblandning(koriander, vit- och svartpeppar, kardemumma, kummin, kanel). Kycklingens fyllning250 g köttfärs 1,5 dl grötris 1 msk smör 1,5 dl mandel utan skal 0,5 dl russin 0,5 dl cashewnötter 0,5 dl pinjenötter lite riven muskot 1 tsk Silvias kryddblandning(koriander, vit- och svartpeppar, kardemumma, kummin, kanel). Medelhavssallad 1 gurka 2 tomater 1 rödlök 1 tsk torr mynta (kryddburk) lite chilipulver 1 citron 5 msk olivolja
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Blanda mjölet med salt och peppar och vänd köttet i detta, vänd sedan i ägg och sist i ströbröd. Låt vila 10-15 min. 4 schnitzlar av kalv eller skinka. 4 schnitzlar av kalv eller skinka 2 msk pressad citron 2 dl vetemjöl 2 tsk salt 1 krm peppar 1 uppvispat ägg 2 dl ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.