Dessa knapriga biscotties med både choklad och mandel gick hem hos maken, dock inte barnen. Då jag smaksatt dom med bittermandel-essens så är de lite mer ett bakverk för vuxna
Här kommer receptet på de choklad/mandel/hallonbollar jag snackade om i helgen. Choklad/mandel/hallon bollar (ca 20 st). 1/2 dl mandelsmör. 50 g mörk choklad. 1/2 dl mandelsmör. 50 g mörk choklad
För att ge krispighet adderade jag också lite karamelliserad mandel. När jag diskuterade vilken efterrätt jag skulle göra med min mor fick jag önskemålet vaniljglass och chokladkaka
Mandeln tillför både krispighet och smak. Den marmeladen passar förvånansvärt bra ihop med chokladen. Värm vatten och choklad under omrörning tills chokladen smält
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt, och rör ned grädde och mandelmjöl. Min paj var varken helt laktosfri eller mjölkfri eftersom jag använde en vanlig vit choklad
Fortsätt att hälla ner kokosoljan, psylliumfröskal, mandelmjöl, kokosmjölk och ägg i skålen. Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.