Ingredienser Portioner. 4 300 g pasta (t ex penne eller rigatoni) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 300 g färsk salsicciakorv (gärna med salvia) 2 burkar krossade tomater (à 400 g) 2 msk balsamvinäger 2 mozzarella (à 125 g) 1 dl grovhackad basilika (1 dl motsvarar ca 1 kruka) 3 msk olivolja salt nymalen svartpeppar Till servering ev ruccola eller balsamvinäger till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Här har jag inspirerats från det italienska köket och deras maträtt ”ziti”, men då haft i kalkonbacon istället för korv plus att jag har i vita bönor i tomatsås och soltorkade tomater
 I programmet gjordes pastasnäckor med en tjock sås med ruccola och ricotta, rigatoni med balsamvinäger och tomater, ziti med frästa salmaistavar med salvia och äggsås samt en farfalle med gröna ärtor, mynta och prosciutto med lite grädde
Ziti är Amerikanarnas italienska pastafavorit. 300 g pasta ( t ex penne eller rigatoni)1 gul lök2 vitlöksklyftor300 g färsk salsiccia (gärna med salvia)2 burkar krossade tomater2 msk balsamvinäger2 mozzarella1 dl grovhackad basilikaolivolja, salt , svartpepparUgn 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.