Tzatziki bidrar med syra, friskhet och ett sting av vitlök, så rysligt gott. Frasiga biffar med fin smak av dill och salt fetaost kompletteras fint av bulguren med pesto, rödlök och tomater
Blanda gurkrivet med resten av ingredienserna. Detta kommer att ge en fastare tzatzikisås. MEN vill du göra den längre (och bättre) varianten så börja med att hälla yoghurten i kaffefilter för att sila ifrån vasslen
Dela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. På grillen fixade vi kebabkryddade köttfärsspett och sparris och i köket fixade vi sallad o vitlöksstark tzatziki
Smördegsinbakad kassler med sallad. För ett par veckor sedan gjorde jag dessa goda Zucchiniplättar. Kryddade med dill och citronskal istället för basilika eller koriander som Amy
Blanda zucchinin med mjöl. Rödbetstzatziki. Stek små plättar i en stekpanna med smör, på medelvärme. Skala och riv rödbetan och blanda med yoghurt och pressad vitlök
Tryck till med stekspaden så att de plattar ut sig och stek tills de fått fin färg. ) Första ggn jag provade att göra zucchiniplättar och absolut inte sista gången
Smaka av med salt och nymald peppar. Skölj och riv gurkna på rivjärnets grova sida. Lägg gurkan i en sil, strö över lite salt och låt det dra i ca 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.