Arlas Skaldjurstårta i västkuststil
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Arlas Skaldjurstårta i västkuststil

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Formbröd, fullkorn 16 skivor
  •  
  • Räkfyllning
  • Skalade räkor 250 g
  • Arla Köket® crème fraiche
  • 2 dl Majonnäs
  • ½ dl Hackad färsk gräslök
  • 2 msk Hackad färsk dill
  •  
  • Musselfyllning
  • Musslor ca 360 g
  • Arla Köket® crème fraiche 1 dl
  • Sötstark senap 2 msk
  • Hackad färsk dill 2 msk
  • Frysta gröna ärter 1 dl
  • Kokt färsk vit sparris i bitar 1 dl
  •  
  • Garnering
  • Arla Köket® crème fraiche 3 dl
  • Finhackad färsk dill 1½ msk
  • Finhackad färsk gräslök 1½ msk
  • Salt 2 krm
  • Peppar 1 krm
  • Hårdkokta ägg 2
  • Citron ½
  • Skalade räkor 100 g
  • Röd stenbitsrom 30 g
  • Färsk dill
  • Ärtskott

Beskrivning

    Hacka räkorna och blanda med övriga ingredienser till räkfyllningen.
    Låt musslorna rinna av och rensa dem ev.
    Blanda med övriga ingredienser till musselfyllningen.
    Vispa crème fraiche fast och blanda med dill, gräslök, salt och peppar.
    Kantskär bröden och lägg 4 bröd bredvid varandra på ett fat.
    Bred på hälften av räkfyllningen.
    Fortsätt med bröd, musselfyllning, bröd, räkfyllning.
    Avsluta med bröd och bred på crème fraiche.
    Skala och klyfta äggen.
    Skär citronen i tunna skivor och dela dem ev i halvor.
    Garnera med ägg, citron, räkor, stenbitsrom och dill ovanpå tårtan och ärtskott på sidorna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.