BBQ-burgare på kidneybönor
annabanana-1
annabanana-1

BBQ-burgare på kidneybönor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g kidneybönor på burk (bruttovikt), avrunna och sköljda
  • 1 ägg
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 dl barbequesås
  • 0.5 dl potatismjöl eller vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 2 tomater, i skivor
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 2 hela smörgåsgurkor, skivade
  • barbequesås och majonnäs

Beskrivning

    1. Mosa bönorna med händerna till en massa. Alternativt lite slarvigt med en stavmixer. Blanda med ägg, lök, BBQ-sås, mjöl och salt.

    2. Forma burgare med blöta händer. (Det blir 4 stora eller 8 mindre.) Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme 2–3 min per sida.

    3. Fyll burgarbröden (gärna lätt stekta) med grönsakerna, burgare, BBQ-sås och majonnäs.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.