1 burk
röd vegetarisk tångkaviar (alt. vanlig rom/kaviar)
1 finfinhackad
rödlök
1- 2 burkar
crème fraiche
några dillkvistar
Beskrivning
Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader i en kastrull och slå den över jästen.
Vispa ner mjöl, salt och äggula till en jämn smet.
Låt stå i rumstemperatur drygt en timme eller i kylen över natten.
Smält smöret och rör ner i smeten.
Vispa slutligen äggvitan styv och vänd försiktigt ned den också.
Grädda i plättlagg eller vanlig stekpanna (det går enkelt att göra 4 plättar åt gången utan att de flyter ihop) på medelvärme.
Blinierna är oslagbara om de serveras på momangen, lite varma.
Skeda upp en klick crème fraiche, kaviar i två färger, lite hackad rödlök och en dillvippa på toppen av plätten och vrid eventuellt ett varv med pepparkvarnen.
Lägg ut blinierna på tallrikar och toppa medcremefraiche, hackad rödlök, rom och en dillkvist. Använder du en större stekpanna låter du blinierna svalna och skär sedan ut lagom stora plättar med hjälp av en stansring eller plastburk, exempelvis en sån som det legat skalade kräftstjärtar i
11 stor rödlök. 11 burk gräddfil eller crème fraicheSmält smöret och låt det svalna. 1Skala potatis och riv den grovt på rivjärn. 1Vispa ihop mjölk, mjöl, bakpulver och salt till en jämn smet. 1Rör ner potatisen och det smälta smöret. 1Hetta upp våffeljärnet och smörj det väl
Lägg upp på tallrikar och på med en klick av citron fraichen, rom, rödlökoch toppa med färsk dill. Blanda cremefraichenmed rivet citronskal och lite citronsaft
Créme fraiche, rom ochrödlök i kombination med potatis tycker jag är supergott. Servera rårakorna varma med crème fraichen, den finhackade löken och rommen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.