Chokladbiskvier
moa.1403.eriksson
moa.1403.eriksson

Chokladbiskvier

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Receptet blir ca 30st
  •  
  • Botten
  • 500 g Mandelmassa
  • 250 g Strösocker
  • 125 g Äggvita
  •  
  • Smörkräm
  • 500 g Smör
  • 250 g Strösocker
  • 60 g Vatten
  • 60 g Äggula
  • 150 g mörkchoklad, mer eller mindre utefter egen smak

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 170°. Blanda sockret och lite av äggvitan så det får konsistensen att du kan forma en boll av det.

    2. Tillsätt sedan mandelmassa och arbeta ihop till en jämn massa tillsätt sedan lite äggvita i taget.

    3. Spritsa sedan bottnar i önskad storlek tänk på att de flyter ut en aning och grädda i ca 15min, men tiden varierar beroende på storlek så håll koll.

    4. Frys sedan bottnarna i ca 1 timme innan du försöker lossa de från bakplåtspapperet. Efter att de blivit frysta släpper de enkelt utan att gå sönder.

    5. Vispa undertiden äggulorna luftigt dvs ca 5-10 min på hög hastighet.

    6. Koka upp sockerlagen till 118°.

    7. Under vispning hälls sockerlagen över de vispade äggulorna. Vispa sedan tills smeten svalnat.

    8. Tillsätt lite av det rumsvarma smöret åt gången och vispa därefter luftigt. Smaksätt sedan med smält choklad, men se till att temperaturen på chokladen är så nära smörkrämen i temperatur som möjligt så den inte skär sig. Skulle den skära sig så ta bort lite av smörkrämen, micra så den smälter och häll sedan tillbaka den över smörkrämen i en fin stråle under vispning, detta kan behöva upprepas.

    9. Spritsa eller lägg med sked på smörkrämen på bottnarna som vänts upp och ner. Kyl tills smörkrämen är hård.

    10. Smält och temperera om du har möjlighet mörk choklad att doppa biskvierna i.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.