Vegansk Mousse
moa.1403.eriksson
moa.1403.eriksson

Vegansk Mousse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Italiensk Maräng på kikärtsspad
  • 95 g kikärtsspad
  • 65 g strösocker
  • 30 g vatten
  • 200 g fruktpuré/saft
  • 0,5 msk agaragar
  • 225 g Aitos oat for whipping (havregrädde lättvispad)

Beskrivning

    Vispa kikärtsspadet till ett fast skum samtidigt som du kokar upp sockret och vattnet till 120°c. Häll sedan sockerlagen över kikärtsskummet och vispa sval på medelhög hastighet. 

    Vispa under tiden marängen svalnar, vispar du upp grädde. 

    Ha i din puré/saft i en kastrull tillsammans med Agaragar som du blandar väl. Koka upp och ta sedan av spisen. 

    Blanda samman den italienska marängen och den varma blandningen med slickepott. Ha sedan i den lättvispade grädden och vänd ihop på samma sätt. Fyll sedan formar eller annat du vill använda moussen till och frys över natten innan servering. 

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.