chokladfondant med bärglass ★★★★★ 5 from 1 reviews Författare: åse falkman fredrikson
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
INGREDIENSER
Fondant
150 g
mörk choklad minst 70%
100 g
smör
2
äggulor
1 helt
ägg
1/2 tsk
vaniljpulver
Bärglass
1 dl
frysta hallon
1/2 dl
fryst mango
1 dl
kvarg (jag tog sockerfri vanilj)
Beskrivning
INSTRUKTIONER
Sätt ugnen på 200 gr.
Smält smöret med chokladen på låg värme. När chokladen smält, ta bort från plattan. Det ska aldrig sjuda utan bara smälta.
Vispa äggen + gulorna riktigt pösigt. Rör ner chokladen och vaniljpulvret.
Häll upp i creme bruléformar.
Sätt in i ugnen i ca 6-10 minuter, beroende på ugn. När ytan blivit matt och chokladen rundat sig så är den klar att ta ut. Ta hellre ut liiiite för tidigt än för sent. Jag hade mina inne i 8 minuter men jag har en stor ugn.
Mixa ihop ingredienserna med stavmixer och skeda upp glassen omedelbart och servera med fondanten.
åsefalkmanfredriksonPortioner. Chokladfondant är så enkelt och jag tycker verkligen inte att man behöver tillsätta mer sötning än det som redan finns i chokladen
Tag ut och servera med färska grönsaker och massor med goda såser och röror. Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafel med massor med olika smakrika och starka röror
Servera med. Servera med vaniljglass och hallonsås. Chokladfondant4-5 port. 100 g osltat smör. 150 g mörk choklad 70%. 1 ägg. Rör ner chokladblandningen och häll upp i 4-5 smorda formar (vi tog vår muffinsplåt, men mindre koppar eller ugnsfasta glas går också bra). 4-5 port. 100 g osltat smör. 150 g mörk choklad 70%. 1 ägg ev
Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med nötfärsen i lite smör. Smaka av med salt. Fyll sedan skalet med färsen och skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapenos, blanda ihop oströran och bred över färsen
Den är god som den är men det blir lite godare och lyxigare att få avsluta en middag med en supersmarrig chokladfondantmed mycket chokladsmak och krämigt innandöme
Rör i den smälta chokladen och avsluta med mjölet. Stjälp upp fondanterna på en tallrik och servera direkt med jordgubbar, passionsfrukt och vispad grädde
En fräsch gryta med mycket sting. Bryn det snabbt i en het panna med matfett. Fräs i matfett tillsammans med kryddor, soja, tomatpuré och chipotlepasta
Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret på svag värme. Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål, som vardera rymmer ca 2 dl. 250 g mörk choklad. 250 g smör. 1 dl rörsocker. 1 dl vetemjöl
Smörj sex stycken små, ugnsfasta formar och strö dem tunt med strösocker. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten med en slickepott, sikta ner mjölet och vispa försiktigt ihop till en jämn smet
Servera med sallad och ris, för lågkolhydrat servera med blomkålsris. Gör först såsen dvs blanda fraiche, grädde, chilisås och kryddor och ställ kallt i några timmar innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.