chokladfondant med bärglass ★★★★★ 5 from 1 reviews Författare: åse falkman fredrikson
catrineyngbro
catrineyngbro

chokladfondant med bärglass ★★★★★ 5 from 1 reviews Författare: åse falkman fredrikson

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • INGREDIENSER
  •  
  • Fondant
  • 150 g mörk choklad minst 70%
  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 helt ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  •  
  • Bärglass
  • 1 dl frysta hallon
  • 1/2 dl fryst mango
  • 1 dl kvarg (jag tog sockerfri vanilj)

Beskrivning

    INSTRUKTIONER

    Sätt ugnen på 200 gr.
    Smält smöret med chokladen på låg värme. När chokladen smält, ta bort från plattan. Det ska aldrig sjuda utan bara smälta.
    Vispa äggen + gulorna riktigt pösigt. Rör ner chokladen och vaniljpulvret.
    Häll upp i creme bruléformar.
    Sätt in i ugnen i ca 6-10 minuter, beroende på ugn. När ytan blivit matt och chokladen rundat sig så är den klar att ta ut. Ta hellre ut liiiite för tidigt än för sent. Jag hade mina inne i 8 minuter men jag har en stor ugn.
    Mixa ihop ingredienserna med stavmixer och skeda upp glassen omedelbart och servera med fondanten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.