Sätt ugnen på 200 gr.
Smält smöret med chokladen på låg värme. När chokladen smält, ta bort från plattan. Det ska aldrig sjuda utan bara smälta.
Vispa äggen + gulorna riktigt pösigt. Rör ner chokladen och vaniljpulvret.
Häll upp i creme bruléformar.
Sätt in i ugnen i ca 6-10 minuter, beroende på ugn. När ytan blivit matt och chokladen rundat sig så är den klar att ta ut. Ta hellre ut liiiite för tidigt än för sent. Jag hade mina inne i 8 minuter men jag har en stor ugn.
Mixa ihop ingredienserna med stavmixer och skeda upp glassen omedelbart och servera med fondanten.
Åsa Falkman Eriksson
Mosa hallonen med en visp. Garnera med florsocker och röda bär. Droppa ut en hallonsås lite snyggt och servera genast, eventuellt med lättvispad grädde
Den är god som den är men det blir lite godare och lyxigare att få avsluta en middag med en supersmarrig chokladfondantmed mycket chokladsmak och krämigt innandöme
Rör i den smälta chokladen och avsluta med mjölet. Stjälp upp fondanterna på en tallrik och servera direkt med jordgubbar, passionsfrukt och vispad grädde
Smörj sex stycken små, ugnsfasta formar och strö dem tunt med strösocker. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten med en slickepott, sikta ner mjölet och vispa försiktigt ihop till en jämn smet
Smält Sockerfria chokladen med kokosoljan i en skål i micron. Sätt ugnen på 175 C och smörj 4 ramekinformar med kokosolja. Vispa ägg, stevia, salt och vaniljpulver med en elvisp i ca 4-5 minuter. 5 msk Sötningsmedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.